MITŐL MŰKÖDIK? A SEGÍTŐ KAPCSOLAT.

egynapos önismereti workshop segítő szakemberek részére

2020. május 16. (szombat) 9:00-17:00, Budapest, Jurányi Inkubátorház

A workshop testtudati munkán keresztül analógikus módon vizsgálja a segítő kapcsolatot. A kontakt improvizáció lehetőségeit használva egyéni, páros és csoportos folyamatokban nézünk rá saját működésünkre. Kapcsolatba kerülünk a téren, a hangokon, a tekinteten, a mozdulatokon és az érintésen keresztül. Felfedezzük, hogy mi történik egy kapcsolati térben.

Mire számíthatsz?

  • Fizikai szinten tapasztalod meg a kapcsolati működést

  • Élményszerűen megismersz helyzeteket

  • Kísérletezhetsz azzal, hogy hogyan hatsz

  • Saját megoldásokat kereshetsz

  • Önreflexiós időt és teret kapsz

Ajánlom a műhelyt mindazoknak a segítő szakembereknek (coachoknak, mentálhigiénés szakembereknek, szociális munkásoknak, trénereknek, szervezetfejlesztőknek, egészségügyi dolgozóknak, szülésznőknek, dúláknak, stb.), akik szeretnék kapcsolati működésüket tudatosítani, testtudatosságukat növelni, és a könnyed mozgás felszabadító hatását megélni. A műhelyen való részvétel egyúttal lehetőség a szakmai mentálhigiéné ápolására.

Igény szerint párhuzamos angol nyelvű instruálás.

Ebédidőben kb. egy órás szünetet tartunk.

"A kontakt improvizáció tánc az érintést használja az elme és a test harmóniájának tökéletesítésére."

Roberta Mock, Independent

A műhelyt tartja: Csordás Izabella coach, tréner, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, kontakt tánc tanár (folyamatban). 2008 óta foglalkozom kontakt improvizációval. Az elmúlt évek során többek között a következő tanárok óráin, kurzusain tanultam: Bakó Tamás, Gál Eszter, Lipka Péter, illetve külföldi tanárok: Lior Ophir, Martin Keogh, Peter Pleyer, Scott Wells, Katja Mustonen, Thomas Kampe, Jurij Konjar, Anya Cloud. Külön kiemelem Goda Gábor Weight Flow Contact nevű testtudati tréningjét, amit tíz éve gyakorlok. 2018-2020 között végeztem el a Kontakt Budapest kontakt improvizáció tánctanár-képzési programját.

Részvétel: Minden felnőtt résztvevőt szeretettel várok, mozgásos előképzettség nem szükséges. A műhely min. 6 - max. 14 fő részvételével indul.

Amire szükséged lesz: Hozz magaddal kényelmes, réteges ruházatot, váltóruhát, zoknit (mezítláb v zokniban mozgunk), a lazításhoz pulóvert.

Helyszín: Jurányi Inkubátorház, Budapest

Részvételi díj: 13.500 Ft/fő (március 1-ig történő jelentkezés és befizetés esetén), illetve 18.000 Ft/fő.

Jelentkezés: névvel és foglalkozási háttér megjelölésével e-mailben az izabella.csordas@belsohajtoerok.hu címen. Ha a jelentkezéskor van bármi gondolatod arról, hogy mire szeretnél a workshop során ránézni, kérlek, írd meg ezt is.

A KONTAKT IMPROVIZÁCIÓRÓL

Mi a kontakt improvizáció?

Felnőtt játszótér. Alapja a kapcsolat – önmagunkkal és másokkal, valamint a fizikai erők megfigyelése és működése. Eszközei az érintés, az izomtónus, a súly, a gravitáció.

A kontakt tánc a figyelem, a jelenlét tánca, az Itt és Most fizikális tere. Otthon hagyjuk a feltételezéseinket és a testünkkel figyelünk, fókuszba kerülnek a testérzetek. Érintésen keresztül kerülünk párbeszédbe. Megengedjük a játékot, a nemtudást, a nemet mondást, a kísérletezést, a spontaneitást, az ismeretlent.

Előre nem látható módon, mégis mindkettőnk számára komfortos találkozást keresünk. Lesz, hogy ez nem sikerül, s együtt örülünk, ha igen. Vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra.

A kontakt improvizáció irányzatot az 1970-es években az Steve Paxton indította el az amerikai társadalomban zajló változásokkal párhuzamosan. Ez a tánc a fizikai törvényeken keresztül vizsgálja a táncosok közötti kapcsolatot, és a hétköznapi mozgást tekinti kiindulópontnak. Paxton hit abban, és a kontakt improvizáció műfajt a mai napig meghatározza az a hit, hogy egy képzetlen táncos is gazdagíthatja mind a táncteret mind a formát.