CSORDÁS IZABELLA PCC, coach, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember (SOTE, CoachAkadémia), szervezetfejlesztő team coach (Ascon Consulting), közgazdász (Corvinus), kontakttánc-tanár (Kontakt Budapest)

ERŐSSÉGEIM

  • figyelem, jelenlét, empátia

  • stratégiai látásmód, rendszerszemlélet, gyakorlatiasság

  • verbális, kreatív és fizikai módszerek ismerete és integrált alkalmazása


SZAKMAI ÉLETÚT

A szervezetek alakításával, a munkatársak és a kliensek számára komfortos rendszerek és struktúrák kiépítésével (stratégiai tervezés, közönségszolgálat, önkéntes program, támogatói program), kiválasztással, belső képzéssel, tanácsadással foglalkoztam több mint tíz évig alkalmazottként és vezetőként elsősorban a Szépművészeti Múzeumban és projektjelleggel más közintézményeknél és non-profit szervezeteknél. 2016-ban úgy döntöttem, hogy szabadúszóként folytatom tovább.

Több évbe tellett, amíg rátaláltam a saját hangomra, és ezzel együtt a segítő szakmára. Ma azért dolgozom, hogy az egyének és a szervezetek harmóniában, teljesítőképességük optimumán működhessenek. Megtapasztaltam, hogy ott, ahol őszinte szándék van erre, idő- és energiabefektetés ellenében ez akkor is lehetséges, ha különösen nehéz helyzetből indulnak.


ÖNISMERET

Huszonkét éve foglalkozom önismerettel. Számos módszer, köztük fizikai (weight flow contact, kontakt tánc, Body Art) és verbális módszerek (coaching, családállítás, EMK, pszichodráma, Rogers-i segítő beszélgetés), az utazás (hátizsákos turistaként, illetve önmagamban: csend táborban, buddhista watban elvonulás), valamint egy-egy témát, vagy időszakot körüljáró mindennapos naplóírás segítettek abban, hogy egyre tudatosabb legyek cselekedeteimben, egyre nyitottabb a körülvevő világ változásaira, és lássam, hogy én is egy változó lény vagyok. A párkapcsolatot és az anyaságot kihívást jelentő mindennapi gyakorló terepként és örömforrásként élem meg.


UTAZÁS

Az utazás szeretetét a szülői házból hozom. Később az egyedül megtett hosszú utaim során értékké vált az egy helyen töltött idő, a lassúság. Hagytam, hogy jelen legyek, hogy a helyiekkel legyek. Ezek az útjaim adták a legmaradandóbb élményeket a Közel-Keleten, Közép- vagy Dél-Amerikában. Programösszeállítási, szervezési és csoportkísérési tapasztalatot több száz program és több mint ötven kulturális utazás megvalósítása során szereztem a Szépművészeti Múzeum Baráti Körének vezetőjeként.


BELSŐ HAJTÓERŐK

Hiszek abban, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, az én olvasatomban a saját élete folyásának alakítója.

Coaching: szívesen nyújtok támaszt az egyéni útkeresésében, elakadások feloldásához, krízisen való átjutáshoz. Azokat támogatom szívesen, akik hajlandóak őszintén ránézni helyzetükre, és készek szembenézni önmagukkal. Személyesen vagy online lehet velem találkozni.

Team coaching, csapatépítés, workshop során a csoport hatékonyságának fejlesztését, megtartó erejét támogatom, s kísérem nyitottsággal a közös ügy mentén.

Szervezeti tanácsadás esetén a vezetővel szorosan együttműködve, a célok pontos meghatározásával, majd a megvalósítás támogatásával támogatok hosszabb ívű fejlesztési folyamatokat. Olyan projektekben dolgozom szívesen, ahol valós igény van a fejlődésre. Az ezzel kapcsolatos tevékenységemről a Team Compass oldalon, illetve a MúzeumOD oldalon olvashatsz.

Miért BELSŐ HAJTÓERŐK?

Mert hiszek a bennünk rejlő, fejlődést hívó belső erőkben, amelyek önmaguktól vagy egy kis segítséggel utat találnak maguknak. Ehhez kívánok támaszt adni.

"A belső hajtóerőnk azt jelenti, hogy mennyire hiszünk magunkban és a képességeinkben a céljainkkal kapcsolatosan. Az önértékelés és a magabiztosság egybegyúrva: mennyire hiszünk abban, akik vagyunk, és amit teszünk." S. Neale et al: Érzelmi Intelligencia Coaching, 2015