JAN VAN EYCK ÉS A FLAMAND MŰVÉSZET

Jan Van Eyck és a flamand művészet - szakértő vezetéssel

2020. október 8-11. (csütörtök-vasárnap), opcionális előhosszabbítás: október 6-7.

TÖRÖLVE - a 2020. augusztus 28-i kormánybejelentés alapján

Négynapos kirándulás Belgiumban

A koronavírus miatt sok programot felfüggesztő Van Eyck évet 2021-ig meghosszabbítja Ghent és számos programmal várja a látogatókat. A 15. századi művész fennmaradt 20 művéből többet mi is megtekintünk a város különböző pontjain.

Flandria kevésbé ismert középkori gyöngyszemeivel is megismerkedünk, több világörökségi helyszínt érintve, köztük: korabeli lakóházakat, az egyik legszebb, s legjobb állapotban megmaradt flamand reneszánsz kastélyt, múzeumokat, templomokat, egyetemet.

A szecesszió vagy Art Nouveau szerelmeseinek az út végén az Orsolya-nővérek télikertje tartogat meglepetést, illetve a 4 napos program fakultatív módon előhosszabbítással is kiegészíthető, így a helyzetre való tekintettel a lefújt brüsszeli Art Nouveau Fesztivál keretében meglátogatni tervezett két, egyébként nem látogatható villa (Cauchie Ház és Hotel Solvay) is megtekinthető.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

1. nap (október 8.) - LEUVEN

Utazás Budapestről a Brussels Airlines menetrendszerinti reggeli járatával – Leuven: Aarenberg kastély - M Museum (jelentős képzőművészeti gyűjtemény, 15.-19. század) - Sint-Pieterskerk (Dirk Bouts festmény) - városháza (vezetés az épületben) - egyetemi könyvtár (kilátás a toronyból) - beginaházak (UNESCO világörökség) - utazás busszal, szállás Ghentben

2. nap (október 9.) - GHENT

A napot Ghentben töltjük: a ghenti Szépművészeti Múzeum megtekintése - majd 3 óra szabadidő a Múzeumban/városban - Sint Baafskatedral - Sint Nikolaskerk (Van Eyck fényjáték) - szállás Ghentben

3. nap (október 10.) - Ghent VAGY Ooidonk-Oudenaarde-Kortrijk

A jelentkezési lapon választhatnak az utasok, hogy ezt a napot Ghentben szabadprogramként töltik el, vagy az alábbi fakultatív programon vesznek részt:

FAKULTATÍV: Ooidonk (a fenti képen látható, magántulajdonban lévő reneszánsz kastély) meglátogatása vezetéssel - MOU, Oudenaarde (jelentős ezüsttárgyakat és falikárpitokat őrző gyűjtemény Adriaen Brouwer flamand festő szülővárosában) - Kortrijk (Begijnhof, Stadhuis, Onze-Lieve-Vrowenkerk) - utazás Ghentbe

Szállás Ghentben

4. nap (október 11.) - MECHELEN

Indulás Ghentből busszal - az Orsolya-nővérek szecessziós télikertjének meglátogatása, Wintertuin - Mechelen: Vliegend Peert múzeum (Bruegel, Bosch, Hans Baldung Grien festmények) - Sint Rombout katedrális megtekintése belülről - kb. 2 óra szabadidő - Museum Hof van Busleyden (kiváló helytörténeti gyűjtemény, 16. századi reneszánsz palotában) - transzfer a reptérre - utazás Budapestre a Brussels Airlines menetrendszerinti esti járatával

Szállás: De Flandre Hotel 4* Ghent, (vagy hasonló azonos kategóriában) Ghent főtere mellett, kétágyas szobákban, reggelis ellátással

A szakértő: Dr. Németh István művészettörténész, az egyetem (ELTE) elvégzése után több évtizeden keresztül a Szépművészeti Múzeum Régi Képtár Osztályának a munkatársa volt, előbb muzeológusi, majd főmuzeológusi beosztásban. Szakterülete a németalföldi, s ezen belül is a 17. századi holland festészet. 1996-tól tanít a Károli Gáspár Református Egyetemen, s jelenleg is a Néderlandisztika Tanszék docense. Rendszeresen tart előadásokat a németalföldi festészet és kultúra, illetve a keresztény és profán ikonográfia tárgykörében.

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel: 249.900 Ft/fő, illetve egyágyas elhelyezéssel: 314.000 Ft/fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- utazás repülővel, egy kézi és egy feladott poggyásszal a Budapest-Brüsszel-Budapest útvonalon

- transzferek bérelt busszal a programban szereplő városok között

- 3 éjszaka a megadott szálláson Ghent központjában, reggelis ellátással. A többi étkezés egyénileg történik.

- szakmai vezetés és belépődíjak;

- whisper (vezeték nélküli mikrofon és fülhallgatók)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fentieken túli étkezéseket,

- a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, amely opcionálisan igényelhető, és okt. 8-11. időszakra 3480 Ft/fő, márc. okt. 6-11. időszakra 5220 Ft/fő (Groupama Prémium feltételei szerint),

-a 2% útlemondási biztosítás.

Fakultatív 3.napi program díja: 48.000 Ft/fő, amely tartalmazza a megadott programpontok közötti buszos transzfert, egy közös ebédet, a megadott helyszínek belépődíját és a művészettörténeti vezetést. A fakultatív programhoz min. 10 fő jelentkezése szükséges.

Opcionális előhosszabbítás az Art Noveau szerelmeseinek: az október 6-i reggeli járattal érkezés Brüsszelbe, látogatás megszervezése a két egyébként nem látogatható brüsszeli épület (Cauchie Ház és a Hotel Solvay) megtekintéséhez, 2 éjszaka szállás Brüsszelben, majd csatlakozás a csoporthoz.

Az opcionális előhosszabbítás ára: 45.000 Ft/fő kétágyas elhelyezéssel, illetve 89.000 Ft/fő egyágyas elhelyezéssel, amely a fentieken túl az alábbiakat tartalmazza:

  • 2 éjszaka egy brüsszeli belvárosi szállodában (később pontosítandó), kétágyas elhelyezéssel, (vagy hasonló azonos kategóriában)

  • vezetett látogatás szervezése a Cauchie Házban és a Hotel Solvayban (helyi, angol nyelvű vezetéssel).

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson.

Az utazásra minden hely elkelt, már csak várólistára lehet jelentkezni.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu címen kérhető.

AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretnél értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozz fel a hírlevélre.