JAN VAN EYCK ÉS A FLAMAND MŰVÉSZET

Jan Van Eyck és a flamand művészet - szakértő vezetéssel

2020. március 19-22. (csütörtök-vasárnap), opcionális előhosszabbítás: március 17-18.

Négynapos kirándulás Belgiumban

(A csoport megtelt.)

A ghenti Szépművészeti Múzeum 2020-ban a valaha látott legnagyobb Van Eyck kiállítást szervezi, Egy optikai forradalom címmel. A 15. századi művész fennmaradt 20 művéből több mint 10 érkezik majd a kiállításra szerte a világból, és kb. száz korabeli remekmű segíti a kor és a művész jelentőségének megértését.

A kiállítás apropóján Flandria kevésbé ismert középkori gyöngyszemeivel ismerkedünk meg, több világörökségi helyszínt érintve, köztük: korabeli lakóházakat, az egyik legszebb, s legjobb állapotban megmaradt flamand reneszánsz kastélyt, múzeumokat, templomokat, egyetemet megtekintve.

A szecesszió vagy Art Nouveau szerelmeseinek az út végén az Orsolya-nővérek télikertje tartogat meglepetést, illetve a 4 napos program fakultatív módon előhosszabbítással is kiegészíthető, így a brüsszeli Art Nouveau Fesztivál keretében számos, általában zárt villa is meglátogatható.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

1. nap (március 19.) - LEUVEN

Utazás Budapestről a Brussels Airlines menetrendszerinti reggeli járatával – Leuven: Aarenberg kastély - M Museum (jelentős képzőművészeti gyűjtemény, 15.-19. század) - Sint-Pieterskerk (Dirk Bouts festmény) - városháza (vezetés az épületben) - egyetemi könyvtár (kilátás a toronyból) - beginaházak (UNESCO világörökség) - utazás busszal, szállás Ghentben

2. nap (március 20.) - GHENT

A napot Ghentben töltjük: Jan Van Eyck kiállítás, Szépművészeti Múzeum - majd 3 óra szabadidő a Múzeumban/városban - Sint Baafskatedral (Van Eyck oltár) - Sint Nikolaskerk, a kiállítás alkalmából készült fényjáték - Kleureyck kiállítás (Van Eyck színhasználatáról), Design Museum - szállás Ghentben

3. nap (március 21.) - Ghent VAGY Ooidonk-Oudenaarde-Kortrijk

A jelentkezési lapon választhatnak az utasok, hogy ezt a napot Ghentben szabadprogramként töltik el, vagy az alábbi fakultatív programon vesznek részt:

FAKULTATÍV: Ooidonk (a fenti képen látható, magántulajdonban lévő reneszánsz kastély) meglátogatása vezetéssel - MOU, Oudenaarde (jelentős ezüsttárgyakat és falikárpitokat őrző gyűjtemény Adriaen Brouwer flamand festő szülővárosában) - Kortrijk (Begijnhof, Stadhuis, Onze-Lieve-Vrowenkerk) - utazás Ghentbe

Szállás Ghentben

4. nap (március 22.) - MECHELEN

Indulás Ghentből busszal - az Orsolya-nővérek szecessziós télikertjének meglátogatása, Wintertuin - Mechelen: Vliegend Peert múzeum (Bruegel, Bosch, Hans Baldung Grien festmények) - Sint Rombout katedrális megtekintése belülről - kb. 2 óra szabadidő - Museum Hof van Busleyden (kiváló helytörténeti gyűjtemény, 16. századi reneszánsz palotában) - transzfer a reptérre - utazás Budapestre a Brussels Airlines menetrendszerinti esti járatával

Szállás: De Flandre Hotel 4* Ghent, (vagy hasonló azonos kategóriában) Ghent főtere mellett, kétágyas szobákban, reggelis ellátással

A szakértő: Dr. Németh István művészettörténész, az egyetem (ELTE) elvégzése után több évtizeden keresztül a Szépművészeti Múzeum Régi Képtár Osztályának a munkatársa volt, előbb muzeológusi, majd főmuzeológusi beosztásban. Szakterülete a németalföldi, s ezen belül is a 17. századi holland festészet. 1996-tól tanít a Károli Gáspár Református Egyetemen, s jelenleg is a Néderlandisztika Tanszék docense. Rendszeresen tart előadásokat a németalföldi festészet és kultúra, illetve a keresztény és profán ikonográfia tárgykörében.

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel: 249.900 Ft/fő, illetve egyágyas elhelyezéssel: 314.000 Ft/fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- utazás repülővel, egy kézi és egy feladott poggyásszal a Budapest-Brüsszel-Budapest útvonalon

- transzferek bérelt busszal a programban szereplő városok között

- 3 éjszaka a megadott szálláson Ghent központjában, reggelis ellátással. A többi étkezés egyénileg történik.

- szakmai vezetés és belépődíjak;

- whisper (vezeték nélküli mikrofon és fülhallgatók)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fentieken túli étkezéseket,

- a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, amely opcionálisan igényelhető, és márc. 19-22. időszakra 3480 Ft/fő, márc. 17-22. időszakra 5220 Ft/fő (Groupama Prémium feltételei szerint),

-a 2% útlemondási biztosítás.

Fakultatív 3.napi program díja: 48.000 Ft/fő, amely tartalmazza a megadott programpontok közötti buszos transzfert, egy közös ebédet, a megadott helyszínek belépődíját és a művészettörténeti vezetést. A fakultatív programhoz min. 10 fő jelentkezése szükséges.

Opcionális előhosszabbítás az Art Noveau szerelmeseinek: a március 17-i reggeli járattal érkezés Brüsszelbe, az Art Nouveau Fesztivál programjain részvételi lehetőség (segítség az előzetes szervezésben), 2 éjszaka szállás Brüsszelben, majd csatlakozás a csoporthoz.

Az opcionális előhosszabbítás ára: 45.000 Ft/fő kétágyas elhelyezéssel, illetve 89.000 Ft/fő egyágyas elhelyezéssel, amely a fentieken túl az alábbiakat tartalmazza:

  • 2 éjszaka az alábbi brüsszeli belvárosi szállodában: The Augustin, kétágyas elhelyezéssel, (vagy hasonló azonos kategóriában)
  • szervezési segítség az Art Nouveau Fesztivál programjain való részvételhez a létrejövő csoport igényei szerint vagy egyénileg - ez utóbbira 2019 novemberétől biztosítanak a fesztiválszervezők lehetőséget.

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport megtelt, várólistára lehet jelentkezni.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu címen kérhető.

AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretnél értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozz fel a hírlevélre.