KRAKKÓ KÖZÉPKORI MŰVÉSZETE

KRAKKÓ KÖZÉPKORI MŰVÉSZETE - szakértő vezetéssel

2021. június 3-6. (csütörtök-vasárnap)

Négynapos kirándulás Lengyelországban

Festői középkori helyszínek, többévszázados freskók, gazdag gyűjtemények, a frissen nyílt Czartoryski Múzeum, benne a Hermelines hölggyel, remek társaság, koranyári idő, profi szervezés és egy szakértő művészettörténész. Kell ennél több egy tartalmas hosszú hétvégéhez?

Tartson velünk Ön is!

Bejárjuk a Magyar Királyság fontos középkori szövetségesének egykori fővárosát, amely az egyik legépebben megmaradt európai királyi város. Krakkó történelmi emlékei - elsősorban a Wawel székesegyház és a királyi palota, valamint a főtér középkori épületei - a hozzájuk tartozó műalkotások többségét is megőrizték: a Wawelben a mai napig állnak a középkori uralkodók sírjai, a Mária-templomban pedig Európa egyik legnagyobb szárnyasoltára. A város múzeumai nem csak a lengyel középkor emlékeit őrzik, hiszen itt található a Czartoryski hercegek európai szintű műgyűjteménye is, amely csodával határos módon nagyrészt túlélte a II. világháború pusztítását. Az utazás során odafelé és visszafelé is csodás épségben megmaradt középkori várakat és templomokat keresünk fel a Felvidék északi részén.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

1. nap

6:00-kor indulás Budapestről – Ludrova (Szlovákia) - Árva vára (Szlovákia) - szállás Krakkóban - közös vacsora

2. nap

Reggeli a szálláson - Krakkói Nemzeti Múzeum, középkori gyűjtemény - séta az óvárosban - egyéni ebédszünet - Mária templom - Czartoryski Múzeum - szállás Krakkóban

3. nap

Reggeli a szálláson - séta a Wavelhez - katedrális - Katedrális Múzeum - Wavel Királyi Palota - közös ebéd - fakultatív programlehetőség - szállás Krakkóban

Fakultatív program: utazás a Visztula partján fekvő Tyniecbe, a bencés apátsághoz, bencés sörkóstolóval, vacsorával - utazás vissza Krakkóba

4. nap

Reggeli a szálláson - Niepolomice - Szmrecsány - Érkezés haza Budapestre 21:30 körül

A szakértő: művészettörténész kísérőnk dr. Jékely Zsombor, az Iparművészeti Múzeum gyűjteményi főigazgató-helyettese, 2015-től a Károli Gáspár Református Egyetem Művészettörténet Tanszékének vezetője. Szűkebb szakterülete a középkori Magyarország falfestészete, a Zsigmond-kor művészete.

Szállás: Campanile Krakow Hotel, óváros mellett, 3 csillag, kétágyas szobákban

Utazás: autóbusszal

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a reggeli étkezéseket és két közös főétkezést. A többi étkezés egyénileg történik.

Fakultatív program a 3. napon: 17.900 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást Tyniecbe és vissza Krakkóba privát autóbusszal, a belépőt és a vezetés költségét, valamint egy bencés sörkostolót és egy közös vacsora árát.

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel: 185.000 Ft/fő

Részvételi díj egyágyas elhelyezéssel: 227.000 Ft/fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- utazás busszal

- 3 éjszaka a megadott szálláson, reggelis ellátással, kétágyas elhelyezéssel;

- két közös étkezés egy itallal;

- szakmai vezetés és a programban szereplő helyszínek belépődíja;

- whisper (vezeték nélküli mikrofon és fülhallgatók)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fentieken túli étkezéseket,

- a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, amely opcionálisan igényelhető a 4 napra 3480 Ft/fő áron (Groupama Prémium feltételei szerint),

-a 2% útlemondási biztosítás.

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport min. 16 fő részvételével indul.

Jelentkezéseket már fogadunk az utazásra.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu címen kérhető.

AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretnél értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozz fel a hírlevélre.