Dürer, Caravaggio és Bernini

DÜRER, CARAVAGGIO ÉS BERNINI - MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ KÍSÉRETÉBEN

2019. október 26. (szombat) - megtelt

2019. november 30. (szombat) - megtelt

2019. december 21. (szombat) - utolsó helyek elérhetőek

Könnyed hangvételű, szakértő vezetéssel tekintjük meg az osztrák fővárosban látható két legfőbb időszaki kiállítást, Dürer és az olasz barokk két fő képviselőjének, Caravaggionak és Bernininek a művészete közelebb kerül hozzánk.

Bécs megunhatatlanul sok kincset rejt, ám ez az őszi-téli szezon két különleges időszaki kiállítást is tartogat.

Az Albertina szeptemberben nyitó tárlata különleges lehetőséget kínál Dürernek a korai humanizmus által meghatározott gondolkodásmódja megértéséhez. A mester munkásságába és műhelyének működésébe az intézmény birtokában lévő, világszerte legnagyobb Dürer-gyűjtemény enged betekintést, amely a kiállítás alkalmából jelentős nemzetközi kölcsönzésekkel egészül ki.

A Kunsthistorisches Museum kereken 60 főművel, köztük festményekkel és szobrokkal idézi meg a 17. század elején kialakult barokk korszakot, amelynek művészete forradalmian újnak hatott akkoriban a szent városban, Rómában a szenvedélyességet, a mozdulatokat erős színekkel, teátrálisan bemutató drámai ábrázolással. A korszak legkiemelkedőbb alkotója kétségtelenül Caravaggio és Bernini. A kiállítás a festmények és a szobrok együttes bemutatásán keresztül új szempontokat kíván adni e korszak művészetének megismeréséhez.A szakértő: Albrecht Zsófia, aki a művészettörténet mellett cseh nyelv és irodalom, valamint magyar nyelv és irodalom szakot végzett; jelenleg az MTA Művészeti Gyűjteményben gyűjteménykezelő-művészettörténész, továbbá a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógus-tárlatvezető munkatársa, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium óraadó tanára.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

  • Utazás Bécsbe vonattal (6:40-es indulás)
  • 10:00-11:30 Tárlatvezetés a Dürer kiállításon
  • 11:30-15:00 Szabadidő
  • 15:00-16:30 Tárlatvezetés a Caravaggio és Bernini kiállításon
  • 16:30-tól Szabadidő
  • Utazás Budapestre vonattal (17:40-20:19 vagy 18:40-21:19)

Részvételi díj csak a programokon: 18.600 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

Részvételi díj utazási szolgáltatással: 34.900 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: az oda-vissza utat vonattal, egynapos helyi tömegközlekedési jegyet, belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport min. 15 fő részvételével indul. Jelentkezni az alábbi linkre kattintva a kért adatok megadásával.

Nem Budapestről indul? Ha Tatabányán, vagy Győrben szállna fel, az alábbi jelentkezési lapon jelezze, s mi készségesen megoldjuk.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu

Képek forrása: www.albertina.at és www.khm.at
AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretne értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozzon fel a hírlevélre.