Dürer, Caravaggio és Bernini

DÜRER, CARAVAGGIO ÉS BERNINI - MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ KÍSÉRETÉBEN

2019. október 26. (szombat) - megtelt

2019. november 30. (szombat) - megtelt

2019. december 21. (szombat) - utolsó helyek elérhetőek

Könnyed hangvételű, szakértő vezetéssel tekintjük meg az osztrák fővárosban látható két legfőbb időszaki kiállítást, Dürer és az olasz barokk két fő képviselőjének, Caravaggionak és Bernininek a művészete közelebb kerül hozzánk.

Bécs megunhatatlanul sok kincset rejt, ám ez az őszi-téli szezon két különleges időszaki kiállítást is tartogat. 

Az Albertina szeptemberben nyitó tárlata különleges lehetőséget kínál Dürernek a korai humanizmus által meghatározott gondolkodásmódja megértéséhez. A mester munkásságába és műhelyének működésébe az intézmény birtokában lévő, világszerte legnagyobb Dürer-gyűjtemény enged betekintést, amely a kiállítás alkalmából jelentős nemzetközi kölcsönzésekkel egészül ki.

A Kunsthistorisches Museum kereken 60 főművel, köztük festményekkel és szobrokkal idézi meg a 17. század elején kialakult barokk korszakot, amelynek művészete forradalmian újnak hatott akkoriban a szent városban, Rómában a szenvedélyességet, a mozdulatokat erős színekkel, teátrálisan bemutató drámai ábrázolással. A korszak legkiemelkedőbb alkotója kétségtelenül Caravaggio és Bernini. A kiállítás a festmények és a szobrok együttes bemutatásán keresztül új szempontokat kíván adni e korszak művészetének megismeréséhez.A szakértő: Albrecht Zsófia, aki a művészettörténet mellett cseh nyelv és irodalom, valamint magyar nyelv és irodalom szakot végzett; jelenleg az MTA Művészeti Gyűjteményben gyűjteménykezelő-művészettörténész, továbbá a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógus-tárlatvezető munkatársa, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium óraadó tanára. 

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

Részvételi díj csak a programokon:  18.600 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket,  whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz). 

Részvételi díj utazási szolgáltatással: 34.900 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: az oda-vissza utat busszal,  egynapos helyi tömegközlekedési jegyet,  belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket,  whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz). 

Jelentkezés:  A létszám limitált. A buszban még 2 főnek tudunk helyet biztosítani! Egyéni közlekedéssel is lehet csatlakozni.

Nem Budapestről indul? Ha Tatabányán, vagy Győrben szállna fel, az alábbi jelentkezési lapon jelezze, s mi készségesen megoldjuk.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu 

Képek forrása: www.albertina.at és www.khm.at
AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretne értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozzon fel a hírlevélre.