Van Gogh, Cézanne, Matisse, Hodler és a századfordulós Bécs

Van Gogh, Cézanne, Matisse, Hodler és a századfordulós Bécs - MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ KÍSÉRETÉBEN

2020. szeptember 12. (szombat)

TÖRÖLVE - a 2020. augusztus 28-i kormánybejelentés alapján

A századfordulóhoz kapcsolódó művészeti irányzatok kedvelőinek találtuk ki ezt az egynapos kirándulást. Könnyed hangvételű, szakértő vezetéssel tekintjük meg két bécsi múzeum tárlatát.

A századfordulóhoz kapcsolódó művészeti irányzatok kedvelőinek találtuk ki ezt az egynapos kirándulást.

Mi volt az az erő, amely a 19. század második felében életre hívta az első modern művészeti irányzatot, az impresszionizmust? Hogyan születnek meg a következő évtizedek sokszínű művészeti törekvései? Hol cseréltek eszmét a művészek képzőművészetről, építészetről, irodalomról, táncról és zenéről?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az Albertina kiállításán, amely Arthur és Hedy Hahnloser-Bühler 1905 és 1936 között létrehozott magángyűjteményét mutatja be. A házaspár olyan művész-barátaiktól kapott vagy vásárolt festményeket, mint Pierre Bonnard, Ferdinand Hodler, Henri Matisse.

A Wien 1900 - A modernizmus születése című tárlaton a Leopold Múzeum tavaly újrarendezett gyűjteménye idézi meg a századfordulós Bécs művészeti életét. A három emeletet átfogó kiállításon többek között Gustav Klimt, Auguste Rodin, Broncia Koller-Pinell, Egon Schiele, Emil Orlik, Josef Hoffmann, Koloman Moser, Max Oppenheimer, Richard Gerstl műveivel is találkozhatunk.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

  • Utazás Bécsbe vonattal (6:40-es indulás)

  • 10:00-11:30 Tárlatvezetés a Cézanne, Matisse, Hodler kiállításon

  • 11:30-15:00 Szabadidő

  • 15:00-16:30 Tárlatvezetés a Wien 1900 kiállításon

  • 16:30-tól Szabadidő

  • Utazás Budapestre vonattal (17:40-20:19 vagy 18:40-21:19)

A szakértő: Albrecht Zsófia, aki a művészettörténet mellett cseh nyelv és irodalom, valamint magyar nyelv és irodalom szakot végzett; jelenleg az MTA Művészeti Gyűjteményben gyűjteménykezelő-művészettörténész, továbbá a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógus-tárlatvezető munkatársa, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium óraadó tanára.

Részvételi díj csak a programokon: 18.600 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

Részvételi díj utazási szolgáltatással: 37.900 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: az oda-vissza utat vonattal, egynapos helyi tömegközlekedési jegyet, belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

A részvételi díj nem tartalmazza a 2%-os útlemondási biztosítást.

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport min. 15 fő részvételével indul. Jelentkezni az alábbi linkre kattintva a kért adatok megadásával.

Nem Budapestről indul? Ha Tatabányán, vagy Győrben szállna fel, az alábbi jelentkezési lapon jelezze, s mi készségesen megoldjuk.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu

Képek: Emil Orlik: Capriccio mit goldenem Fächer, 1907 © Sammlung GrubmanVincent van Gogh: Le Café de nuit à Arles, 1888 (Hahnloser/Jaeggli Stiftung, Villa Flora, Winterthur) Foto: Reto Pedrini, Zürich
AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretne értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozzon fel a hírlevélre.