BALTI SZECESSZIÓ

Balti szecesszió - szakértő vezetéssel

2020. július 21-26. (kedd-vasárnap) - még 18 hely elérhető

Szeretné az építészettörténetben jártas szakértővel megismerni Tallin és Riga kiemelkedő szecessziós épületeit és múzeumait? Szívesen eltöltene egy éjszakát a tengerparti Parnu páratlan szecessziós villájában? Meglátogatná a különleges Turaida Múzeumi Rezervátumot?

Hatnapos kirándulás Észtországban és Lettországban.

Európa szecessziós centrumainak sorában ínyenceknek való falat az észt és a lett főváros Jugendstil építészete. A nyugati és északi századfordulós művészet különleges elegyének forma- és színgazdag alkotásaival ismerkedhetünk meg balti kirándulásunkon. Sétáink során bebarangoljuk az óvárosok ódon épületeit, bepillantunk különleges múzeumi gyűjteményekbe.

A két főváros mellett két vidéki gyöngyszemet is megismerünk: a tengerparti Parnuban épült szecessziós Villa Ammendet, ahol egy éjszakát is eltöltünk, valamint útban Riga felé megszakítjuk utunkat Turaida meglátogatásával.

Első állomásunk Tallinn, ahol a legöregebb és leghosszabb utca, a Pikk régi házai között felfedezzük egy kiváló észt építész 20. századeleji munkáit. A várost bejárva sort kerítünk híres finn és szentpétervári tervezők műveinek megtekintésére is.

Szecessziós kalandozásunk fénypontja Riga lesz, ahol az 1900 körüli évtizedek világhírű alkotásai várnak ránk. Látványos fényképekről ismert házsorok és homlokzatrészletek tanulmányozására lesz lehetőségünk, és a város számos egyéb rejtett értékével ismerkedhetünk meg. Itt se feledkezünk meg az óváros többszázéves nevezetességeiről, hogy minél teljesebb képet kaphassunk a Baltikum lenyűgöző városi kultúrájáról.

Szállás: kétágyas szobákban, reggelis ellátással az alábbi szállodákban:

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel 4* Tallinn, (vagy hasonló azonos kategóriában) pár perc sétára a tallini óvárostól,

Villa Ammende, Luxury Art Nouveau Hotel, Parnu,

Radisson Blu Daugava Hotel 4* Riga, (vagy hasonló azonos kategóriában) húsz perc sétára a rigai óvárostól,

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel: 425.000 Ft/fő, illetve egyágyas elhelyezéssel: 551.000 Ft/fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- utazás repülővel, egy kézi és egy feladott poggyásszal a Budapest-Varsó-Tallin, illetve hazafelé a Riga-Varsó-Budapest útvonalon,

- transzferek bérelt busszal (reptéri transzfer 2x, Tallin-Parnu és Parnu-Turaida-Riga transzfer),

- a program teljesítéséhez szükséges tömegközlekedési jegyek Tallinban és Rigában,

- 5 éjszaka a megadott szállásokon központi elhelyezkedéssel, reggelis ellátással,

- szakmai vezetések és belépődíjak a programban szereplő helyszíneken,

- whisper (vezeték nélküli mikrofon és fülhallgatók).

Fakultatív étkezési csomag: 21.500 Ft/fő, amely tartalmaz három főétkezést (két fogás): a tallini Maarjame Palotában, a parnui Villa Ammendeben és egy turaidai étteremben.

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fentieken túli étkezéseket,

- a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, amely opcionálisan igényelhető, a július 21-26. közötti időszakra 5220 Ft/fő (Groupama Prémium feltételei szerint),

-a 2% útlemondási biztosítás.

A szakértő: Rozsnyai József művészettörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, a 19. és 20. századi építészet kutatója. A Magyar építészet rövid története című kötet társszerzője és Meinig Arthur építész monográfusa, több építészettörténeti tárgyú kötet szerkesztője.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

1. nap (július 21.) - TALLIN

Délelőtt: utazás Budapestről a LOT menetrendszerinti reggeli járatával – érkezés Tallinba 14:05-kor. Délután: transzfer a szállásra, útközben rövid fotószünet (Luther-csarnok) - becsekkolás a szállásra - szecessziós séta Tallin belvárosába (Észt Nemzeti Opera, Észt Dráma Színház, Saarinen Ház, Draakoni galéria megtekintése kívülről, Három Nővér) - szabadidő. Szállás Tallinban.

2. nap (július 22.) - TALLIN

Délelőtt: látogatás az Észt Történeti Múzeumban (Maarjame Palota), fakultatív ebéd lehetőség a palota éttermében. Délután: az Észt Építészeti Múzeum megtekintése, szabadidő. Szállás Tallinban.

3. nap (július 23.) - TALLIN-PARNU

Délelőtt: reggeli és kicsekkolás (csomagszoba használata), látogatás a Kardiorg Múzeumban (I. Nagy Péter orosz cár nyári rezidenciája), egyéni ebédidő. Délután: látogatás a KUMU-ban (Észt Művészeti Múzeum), majd utazás Parnuba, becsekkolás és rövid körbevezetés a Villa Ammende-ben, óvárosi séta, fakultatív közös vacsora a Villa Ammendeben. Szállás: a Villa Ammendében.

4. nap (július 24.) - PARNU-TURAIDA-RIGA

Délelőtt: reggeli után kicsekkolás a szállásról és a parnui Modern Művészeti Múzeum megtekintése, majd utazás Turaidaba. Délután: fakultatív ebéd Turaidaban, majd a múzeumi rezervátum megtekintése (13. századi alapítású vár, népdalok és szobrok dombja, stb.), Gutman barlang (Gauja Nemzeti Park) megtekintése, utazás Rigába. Szállás: Rigában.

5. nap (július 25.) - RIGA

Délelőtt: reggeli, majd séta az óvárosban (Három Fivér, Székesegyház, Feketefejűek háza, Skunu utca, Smilsu utca), egyéni ebédidő. Délután: a Művészeti Múzeum (Birza) megtekintése, majd séta a szecessziós negyedben és látogatás az Art Nouveau Múzeumban, majd szabadidő. Szállás: Rigában

6. nap (július 26.) - RIGA

Délelőtt: reggeli, kicsekkolás, a csomagszoba használata, majd látogatás a Lett Nemzeti Művészeti Múzeumban. Délután: szecessziós séta a belvároson túl, majd reptéri transzfer, és indulás Rigából a 18:30-kor induló járattal, érkezés Varsón keresztül Budapestre.

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport min. 16 fő részvételével indul. Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2020. február 28-ig. További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu címen kérhető.

AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretnél értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozz fel a hírlevélre.