(MENY)ASSZONYNAPLÓ

A (Meny)asszonynapló nemcsak menyasszonyoknak szól, hanem olyan asszonyoknak, hölgyeknek, akik elköteleződnének vagy már elköteleződtek egy párkapcsolatban. Ez a napló egy lehetőség annak a tudatosítására, hogy milyen is a benned élő nő: Mit hozol? Honnan töltekezel? Mit tanultál a korábbi párkapcsolataidból? Hová szeretnél eljutni a jelenlegi kapcsolatodban? 

Ez a napló bensőséges út önmagadhoz: egy lehetőség a befelé figyelésre, és az énidő kereteinek megtalálására – három fejezet mentén: a saját út, a nő és a párkapcsolat témák körül.

Ajánlom minden hölgynek, aki szeretne rápillantani a párkapcsolatára, s benne önmagára.

A napló adatai:

A naplóírás kezdetének javasolt ideje: menyasszonyoknak: min. 6 hónappal az esküvő előtt, asszonyoknak: amikor időszerűnek érzik a kapcsolatukkal való egyéni lelki munkát

A napló kitöltésének javasolt időtartama: 2-3 hónap

Szakmai ajánlások

"A (Meny)asszony-napló sok fiatal lánynak adhat lehetőséget, hogy női énképén és önbecslésén elgondolkozzon. És e kezdet után talán folytassa is az önmagával folytatott beszélgetést, ami abban segíthet, hogy lelki működésének ne minden nehézségét leendő párkapcsolatára terhelje.

Ez a kis napló szép ajándék lehet lányunknak, leendő menyünknek is."

F. Várkonyi Zsuzsa, pszichológus 

"Ez a napló abban segít, hogy elszámoljunk saját magunkkal, hogy a házasságunk első éveibe magunkat jobban megismerve, önismereti munkát végezve, éretten kezdjünk bele. Nemcsak hasznos, de szórakoztató is, minden házasságra készülőnek érdemes forgatnia."

Dr. Mészáros Ádám, párkapcsolati mediátor és coach

Felhasználói vélemény

"Amikor fellapoztam a titokzatos kis naplót, nem azt láttam, amire számítottam. Ezek lelki természetű feladatok, csend kell hozzá, idő, elmélyülés, magány. Ezek azok a feladatok, amik a sok más operatív természetű teendő miatt valószínűleg rendre elmaradnak, vagy csak szórványos, kis lopott időkben szánja rá magát az ember. És számomra ez a napló lényege: ebben az életszakaszban egyébként is keringenek az ember körül az önismereti kérdések, de azokat sokszor elhessegetjük, vagy gyorsan letudjuk magunkban pár egyszerű válasszal. A napló viszont kiköveteli az idő rászánását - magunkra. 

Ideális pillanatban kaptam Izabellától a (Meny)asszonynaplót. Három hónapja voltam menyasszony, fél év volt még előttem az esküvőig. Az önismeret, a visszatekintés, összegzés, a kapcsolataimmal és a magammal való szembenézés legfőbb ideje volt. A napló ebben a folyamatban segített, a maga gyengéd módján irányított, kérdéseivel terelgetett, az üres lapokkal pedig teret és keretet adott - méghozzá játékos módon. A jól elkülönült, beszédes fejezetek pedig segítettek abban, hogy ezt az időszakot önismereti szempontból is egy meghatározott folyamatként lássam, amelynek állomásai vannak. Számomra, aki vizuális típus, és szeret stuktúrákban gondolkodni, ezek az eszközök nagyon sokat segítettek. 

A napló alapvetően személyes és magányos műfaj. A kérdések, feladatok viszont teremtenek egy külső társat, aki terelget, aki megszólít, aki segít. A válaszok mégis csak a tiéd maradnak. Köszönöm Izabellának ezt az élményt, és remélem sokakat fog segíteni a napló ezen az úton." 

Juli