EMK csoport

10 alkalmas ONLINE önismereti, group coaching folyamat

Időpontváltozás! 2022. március 30. és június 8. között (szerdánként) 12:00-14:00 között

"A sárkánykodás ellenszereként szükségem volt támpontokra, kapaszkodókra, közös értékrendre, kapcsolatokra, s mindezt bőven megkaptam." Monori Marica 

"Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki önismereti fejlődésre vágyik biztonságos támogató közegben." Paizs Dóra

"Az EMK segített, hogy egy platformra kerüljünk a férjemmel." Pálfi Ágnes

Erre az EMK alapú group coaching folyamatra akkor invitállak, ha szeretnél a saját kommunikációdban, önkifejezésedben tudatosabbá válni, önmagadhoz és másokhoz több megértéssel fordulni.  

Az alkalmak fő témái:

Hogyan dolgozunk?

A csoport:

Jelentkezés: kérlek, töltsd ki EZT az űrlapot.
Ha máskor, vagy csoportosan jönnél, írj üzenetet: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu

Részvételi díj: 60.000 Ft/10 alkalom (két egyenlő részletben történő befizetés (1. részlet a folyamat 1. alkalma előtt 3 munkanappal, 2. részlet a 6. alkalom előtt 3 munkanappal befizetve).
Egyösszegű befizetés esetén  55.000 Ft/10 alkalom.
Early bird ár 2022. március 16-ig történő jelentkezés és egyösszegű befizetés esetén: 50.000 Ft/10 alkalom.

Az egyösszegű befizetés kizárólag a szervező lemondása esetén igényelhető vissza (elégtelen számú jelentkező esetén).

Miért velem tanulj?

KAPCSOLÓDÓ BLOGBEJEGYZÉS

VÉLEMÉNYEK 

Ebben a 2 perces kisfilmben a véleményekből idézek, alább pedig teljes terjedelemben olvashatóak az ajánlások.

"Már rég óta fent volt a bakancslistámon egy EMK tréning elvégézése, amikor belefutottam Izabella felhívásába a kiscsoportos EMK folyamatról: heti 2 órában, 11 héten keresztül, zárt csoportban lehetne a karanténban valami újat tanulni ÉS egy remélhetőleg megtartó csoport tagjaként valami lélekemelőt kapni. Mintha csak nekem találták volna ki, hiszen heti két óránál többet nehezen tudnék kiszakítani a munkám és a gyerekeim mellett, ugyanakkor a 11 héten át tartó folyamat valódi csoporttá kovácsolt bennünket, amelyben kísértük egymás fejlődését és lelki hullámhegyeit-völgyeit, ami a karanténban fontos mentálhigiénés támogatásnak bizonyult. Sokat tanultam a saját szükségleteim beazonosításáról, a mások ki nem mondott szükségleteinek megtippeléséről, és arról, hogy ha a másik nem tud, vagy nem akar együttműködni velem, nekem akkor sem kell lemondanom a saját szükségleteimről. Izabella érzékeny, tapasztalt támogatónk volt, aki mindig készen állt a csoport ritmusára és spontán igényeire hangolni a tréninget. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki önismereti fejlődésre vágyik biztonságos támogató közegben."

Paizs Dóra, megoldásfókuszú coach

„a folyamatban való részvételemet a feleségemnek köszönhetem, azért iratkoztunk be, hogy a szűk családi körünkre jellemző erőszakos kommunikációt alakítsuk át. A folyamat során, amin közösen részt vettünk, megtanultunk, főleg én lágyabban és strukturáltan kommunikálni. Mivel tudom magamról, hogy “kocka” vagyok, ezért nyilván az ideálistól elég messze vagyunk, de a szemlélet megértésére és alkalmazására törekszünk, ami nagyon-nagyon sok gyakorlást igényel. 

Nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy nem előre leírt anyagot próbálsz ránk erőszakolni, hanem rugalmasan alkalmazkodtál a csoport dinamikájához, például ha konkrét példákra volt szükségünk, akkor azt megkaptuk, és a gyakorlás iránti igényeinket is kielégítetted. 

Mi különleges eset voltunk, mivel a 4 főből ketten férjként és feleségként voltunk jelen, és így is csak ajánlani tudom pároknak, akik egymás között ingerlékenyen és játszmázva kommunikálnak. Nekünk ez nemcsak EMK volt, hanem egy párterápia is. :)”

Rétai Anzsel, fejlesztőmérnök

"a folyamat ... számomra a fejlődés lehetőségét hozta, olyan univerzális szemléletet adva, ami teljesen új perspektívákat nyitott meg a látásmódomban. Az érzelmeim és mások érzelmeinek jobban megértéséhez segített, rájöttem, hogy magamért, a szükségleteimért  én vagyok a felelős. Izabella nagyon jól kezelte, átlátta a helyzeteket, nagyon jól terelt minket az elakadásokban is. Úgyhogy én mindenkinek jó szívvel ajánlom, de különösen gyermekeket nevelőknek. :)"

Sarankó Emőke, közgazdász, 3 kislány édesanyja

"Azért jelentkeztem a tanfolyamra, mert egyre égetőbb szükségét éreztem annak, hogy megtudjam és megtanuljam, hogyan tudok a közvetlen környezetemmel kevesebb konfliktussal, érthetőbben, szebben és jobban kommunikálni. Izabellát régóta ismerem, ezért személye biztosíték volt számomra, hogy  magas színvonalú és használható ismereteket fogok kapni a témában. A tanfolyam végeztével bátran kijelentem, hogy aktív részvétellel mindenki meg tudja ezt tanulni a rendelkezésre álló idő alatt, mert nekem is sikerült. A módszereket és a kérdéseimre a válaszokat mind megkaptam, és ezt köszönöm. Az életembe való integrálása a tanultaknak, már csak rajtam múlik, és ezért már most felelősséget érzek. Ez jó, mert ez inspirál. Izabella tudása, gyakorlata és kreativitása a témában változatossá és gördülékennyé tette az összes alkalmat. Szívből ajánlom tehát mindenkinek, aki szeretné megtalálni a munkásabb de sokkal szebb és jobb utat mind az emberekhez, mind pedig önmagához."

Vidra Kriszti, közgazdász, anya, feleség

"Az EMK-ról, s Izabella csoportjáról egy anya csoportban olvastam először, s éreztem, ott a helyem. A sárkánykodás ellenszereként szükségem volt támpontokra, kapaszkodókra, közös értékrendre, kapcsolatokra, s mindezt bőven megkaptam. A csapat összehangoltsága és hatékonysága Izabella tudatos és határozott vezetésének köszönhetően gyorsan nőtt, s az alkalmak tisztelettel, megértéssel, rengeteg használható ötlettel és technikával teltek meg, néha mint a zúgó tengeren egy csendes és határozott sziget. 

A mindennapos kommunikációban óriási segítség, hogy “ládikómban” van egy letisztult, jó érzésű módszer, amivel pontosan képes vagyok kifejezni, mit érzek, mire van szükségem, s mit kérek, hibáztatás nélkül. Számomra különösen jól jött az online lehetőség, mivel New Yorkból máshogy nem tudtam volna résztvenni. Köszönöm a tudást és a kapcsolatot!"

Monori Marica, két gyermek édesanyja és boldog feleség

"Kíváncsian és lelkesen vágtam bele a tíz alkalmas EMK tanfolyamba, mert már sok jót hallottam a módszerről. A heti alkalmak során egyre mélyebbre merültünk olyan fontos kérdésekben, mint kommunikáció, érzelmek és szükségletek. Sokat gazdagodott a szótáram e téren és a tanfolyami alkalmak elősegítették, hogy még jobban, tartalmasabban tudjak kapcsolódni nem csak másokhoz, hanem saját magamhoz is. ... A heti időtartam biztosította, hogy igazán el tudjunk mélyülni egy-egy témában. A kiscsoportos létszámnak köszönhetően hamar egymásra tudtunk hangolódni a résztvevőkkel és ezáltal az alkalmak gyorsan a hét üdítő színfoltjává, kikapcsolódási és egymáshoz kapcsolódási lehetőségeivé váltak.
Izabella empatikus és elfogadó egyéniségével magabiztosan, de mégis rugalmasan alakítva a heti alkalmakat az éppen aktuális témáinkhoz, elvezetett minket az előre kitűzött célokig, és segített szavakba önteni a nehezen megfogalmazható érzéseket, igényeket. A tanfolyam végére sokkal könnyebben megy számomra, hogy felismerjem és megfogalmazzam egy adott helyzet kapcsán az érzéseimet és a szükségleteimet. Megtanultam, hogyan fogalmazzak meg konkrét, érthető, a jelenben teljesíthető kérést a magam vagy a külvilág felé, hogy ezáltal az életem folyamatosan egy egyre boldogabb irányba haladjon. Megtanultam még tartalmasabban köszönetet mondani. 

A megszerzett tudás az élet minden területét gazdagítja, alkalmazhatom a mindennapi helyzetekben, családtagok, barátok vagy ismerősök körében és a munkakapcsolatokban. Ajánlom a részvételt mindenkinek, aki szeretne tartalmas időtöltés, kikapcsolódás közben tanulni, fejlődni mind kommunikációban, mind önismereti kérdésekben.

És hogy EMK-san is szavakba öntsem: Amikor arra gondolok, hogy mennyit fejlődtem a tíz alkalmas EMK tanfolyam alatt, hálát, örömöt és büszkeséget érzek, mert kielégült a fejlődésre, (ki)kapcsolódásra, közös értékrendre és tartalmas időtöltésre vonatkozó szükségletem. Köszönöm magamnak, hogy lelkiismeretesen részt vettem a tanfolyam minden alkalmán, köszönöm Izabellának a tartalmas órákat és a csoporttársaimnak a bizalmat, hogy ők is bátran megosztották a gondolataikat egy-egy téma kapcsán, így segítve egymást a tanulási folyamatban."

Hegedűs Viktória, jogász, dúla, két gyermek édesanyja

"Eddig is tudtam, hogy a „szavaknak súlya van” a mindennapi életben is, jó látni és már tudni is, hogy mindez formálható, alakítható, tanulható, lehet benne fejlődni, fejleszteni önmagunkat, megfelelő irányítás mellett. Izabella pedig nagyon szépen vezet ezen az úton, ad a gyakorlati kérdések és praktikák mellé elgondolkodtató elméleti hátteret is. A beszélgetések során ő ugyanúgy megnyílt, ahogy mi, teljesen a csapat részese volt, nemcsak irányítója, ami még hitelesebbé tette számomra a közös munkát, tapasztalatszerzést.

Külön szeretnék köszönetet mondani a kis csapatnak. Számomra nagyon hasznos volt eleinte megfigyelni egymást, ráhangolódni egymásra, ráeszmélni, hogy nem vagyunk egyedül az adott kommunikációs nehézségekkel, csapdákkal, főként a dacos 2 évesekkel, vagy épp az öntudatra ébredő 5-6 éves gyerkőceinkkel kapcsolatban. 

Ajánlom mindenkinek, aki néha azt tapasztalja, hogy nem működik, nem ér célt a kommunikációja gyermekeivel, családtagjaival, vagy épp kollégáival, hisz sok esetben a megfelelő kommunikációs technika már fél siker. Meglepő, hogy mennyire működik, ami további motivációra sarkall, hogy használjam, ezáltal a mindennapjaim eszköztárát bővítse. Anyuka társaimnak is meleg szívvel ajánlom, hisz a dackorszaktól a kamaszkorig, illetve még azon is túl nagyon hasznos lehet, érdemes kipróbálni és alkalmazni.

Ez a folyamat remek alkalmat adott arra, hogy megtapasztaljuk, hogy amennyire különbözőek vagyunk, legalább annyi közös kapcsolódási pont is rejlik az életünkben, bárhol is legyünk épp a nagyvilágban."

Hugyecz Marietta, biológus, minőségbiztosító, 2 kislány anyukája

„Párként vettünk részt a folyamatban, és Izabella segített ott, ahol én már reményvesztett voltam a férjemmel való kommunikációmban. Eszközt kaptam, hogy milyen új úton közeledjek a másik felé, ha nem akarok lemondani magamról, de célba szeretnék érni. Az EMK segített, hogy egy platformra kerüljünk a férjemmel.

Önismeretet is kaptam. Nyugalmat, utat önmagamhoz, hogy jobban megértsem, mi zajlik bennem a pillanat töredéke alatt. Gyakran hirtelen reagálok, és nem hagyok időt magamnak és másoknak az átgondolásra, ítélkezővé válok. Ha hirtelen vagyok, akkor más jön ki a számon, mint amit a lelkem mélyén érzek.
Megtanultam, hogy saját magam is tehetek a szükségleteimért. Megtanultam, hogy minden cselekedet mögött szükséglet áll, és hogy ami nagyon bonyolult, azt ki lehet tisztázni, és szét lehet szálazni.  A group coaching segített tudatosítani, hogy mások vagyunk és ez így van jól. Csak elindultam az úton, még nem élem az EMK-t, ugyanakkor elkezdtem tisztelni maximálisan a módszert és Rosenberget és Izát. Jelenléted jó kereteket, jó szabályokat adott a haladás érdekében. Támogatott, akkor mikor nagyon szét voltam csúszva. Nyugalmat, magabiztosságot árasztottál. Összeszedett képeket, leírást, idézeteket, videókat láthattunk.

Ha szeretnék célt érni és pontosan kifejezni azt, ami igazán bennem van, és tudni, hogy sem magamat sem mást nem sértek meg a mondandómmal, akkor ezt az eszközt fogom tudatosan alkalmazni. Hitet, erőt kaptam.” 

Pálfi Ágnes, édesanya, feleség