KISMAMACSOPORT ONLINE

5 alkalmas online workshop a várandósokért

2020. április 16., 23., 30., május 7. és május 14. (csütörtökök) 17:00-19:00

Miért csatlakozz?

A teherbe eséssel az életedben egy új fejezet kezdődött. Anyává érni, anyává válni egy hosszú utazás, nem véletlenül ad a természet rá kilenc hónapot. De most ennek egy része egy önként vállalt karanténban telik. Használd ki ezt az időt, figyelj befele és éld meg, hogy nem vagy egyedül!

Kiknek szól?

Azokat az első trimesztert betöltött kismamákat hívom ebbe a női körbe, akik szeretnék tudatosan megélni a bennük végbemenő változást, erről hajlandók naplót vezetve gondolkodni, és akik ezen az úton vágynak más kismamák társaságára és támogatására.

Ez a workshop ugyanis lehetőséget ad a Kismamanapló fejezeteinek feldolgozására és a tapasztalatok megosztására.

A Kismamanaplóról:

2019-ben jelent meg számos szakember bíztatásával az igényes kivitelezésű Kismamanapló. Összesen 48 kérdésen vezet végig saját válaszaid megtalálásáért:

 • 16 kérdés a szülés előtti időszakról, az eddigi életszakasz békés lezárásáért
 • 13 kérdés a szülésről, az átgondolt felkészülésért
 • 19 kérdés a szülés utáni időszak, a gyermekágy békéjéért

A workshop alkalmainak témája:

 1. Bemutatkozás és kapcsolatom az anyasággal
 2. Eddigi életem és a búcsú
 3. Így szeretnék szülni
 4. Amikor a baba megérkezett
 5. Aratás és hogyan tovább

+ igény szerint plusz két alkalom:

a, apukákkal együtt, ahol az ő szerepüket és mozgásjavaslatokat beszélünk át.

b, nagyszülőkkel együtt, ahol az ő szerepüket beszéljük át.

Technikai kivitelezés:

A részvételhez szükséges eszköz:

kamerához és mikrofonhoz csatlakozó számítógép, jó minőségű Internet-kapcsolat.

Részvételi díj:

a karanténhelyzetre való tekintettel összesen 15.900 Ft, amely tartalmazza a Kismamanaplót Foxpost-tal éintésmentesen postázva, és az 5 csoportos online alkalom díját.

(A két kiegészítő alkalom igény szerint +5000 Ft/pár/2 alkalom, amivel kapcsolatban a csoport tagjaival a 4. alkalomig egyeztetünk.)

Részvétel: ezen az űrlapon jelentkezz. A csoportba max. 8 kismamát tudok egy időben befogadni, hogy mindenki kaphasson elegendő figyelmet.

Az alkalmak felépítése:

10p - becsekkolás

20p - napi témák felmérése

80p - témák kibontása, ami vezetett könnyed mozgással/meditációval indul (a Kismamahangoló mozgásműhely online módon átadható gyakorlataiból)

10p - zárás

KISMAMA-VÉLEMÉNYEK, KISPAPA-VÉLEMÉNY

"Táncos vagyok tánccal készülök a szülésre és a társam partner ebben - óriási dolog, erre mindenkit bíztatok - de annak aki nem táncos, annak meg főleg hatalmas élmény lehet. Jóleső mozgás, egy értékes belső munka a táncon keresztül a Kismamahangoló. Úgy is, hogy mindegyik alkalom nagyon különbözött a testi-lelki állapotom gyors változása, az aktuális fáradtságérzetem hatására. Újra s újra rácsodálkozom, hogy mennyire segít, elmélyít egy egyszerű mozgás is, akár a fájdalmon is sokat segít. Fantasztikus volt felfedezni, hogy még ennyi tér van körülöttem. Felszabadító volt újrafelfedezni a lehetőségeimet. Észrevettem, hogy egyes táncokban könnyebb volt ketten lenni mint egyedül, megkaptam azt a támogatást a partneremtől, amire szükségem volt. A Kismamahangoló egyik legfőbb értéke, hogy együttlétet, együttmozgást, együtt készülést tesz lehetővé, mélyítve a kapcsolati minőséget. Így hogy ketten vagyunk, ez egy másik szintje a készülésnek. Más szülésfelkészítőn információkat kapunk az állapotosságról, itt pedig a mozgás által juthatunk információhoz, hogy hogyan is vagyunk mi magunk ebben a más állapotban. Búcsúzkodás volt ez a gömb állapottól félúton a terápia és a mozgás között. Egy jól átgondolt program, egy jó coach, kontakt tánc! Csak ajánlani tudom."

Ujszászi Dotty

"Örülök, hogy rászántam az időt és az energiát. Tetszett a feladatok játékossága, előhozta a kreativitásomat. Később a kártyák hatására bátrabban kísérleteztem. Az alkalmak nyugodt hangulatot teremtettek, lehetett sétálni, meditálni, játszani. Felmerültek olyan kérdések bennem, hogy hogy vagyok az irányítással és hogy mi is a szerepem. A Kismamahangoló erénye volt, hogy az órák elején és végén előjöttek olyan beszélgetések, amik egyébként nem biztos, hogy megtörténtek volna. Ki tudtam kapcsolni."

Záborszky Péter

"Izgalmas, hiánypótló önismereti ráhangolódás a szülésre. Bennem megerősítette az érintés jelentőségét, jobban oda fogok figyelni a fontosságára a mindennapokban."

Fruzsi

"Egyszerre éreztem magam menőnek, üdének, könnyűnek és légiesnek, éreztem, hogy ajándék a magamra fordított idő, és befelé figyelés, merengtem a zene közben, repültem a távlatokban, kényeztettem magam a fal és a talaj segítségével, éreztem a kapcsolódást, bizalmat kaptam és támogatást, érintést, mind ezt egy olyan támogató környezetben, ahol lehettem önmagam, ahol gondolkodás nélkül megnyílhatsz, ahol hatványozottan kapsz. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a valóban hiánypótló foglalkozási formának!"

Anett

"A Kismamahangoló az érintések erejével és útján mutatott rá a jelenleg változó fizikai megélésemre, a testem változására. Tudatosította bennem a határaim szűkülését, és hogy jó, ha ezt figyelembe veszem, megélem. A társakkal való érintés pillanatok alatt idézett fel bennem korábbi kapcsolatokat... A játékos feladatok, melyek során súlyt adtunk egymásnak és fogadtuk egymás súlyát, leképezték a viselkedésmintáimat: merek-e elutasító lenni, ha valami sok nekem? Támaszkodhatok-e olyasvalakire, aki egyáltalán nem "hordoz"? Hogyan reagálok ilyenkor? Milyen számomra a kiegyensúlyozott kapcsolat? Indirekt készület volt ez a szülésre és a kisbabázásra, hiszen nem konkrétan a pocakkal és pocaklakóval foglalkoztunk. Ugyanakkor a lelki, tapasztalati felkészülésnek nagyon fontos szerepe van, és ebben engem segített az a műhely. Köszönöm!"

Ágnes

"...már nem tudtam a minden napjaimat ugyan olyan tempóban végezni, de ezt nem akartam belátni, úgy éreztem, hogy kevesebb leszek, ha nem csinálok mindent ugyan úgy, mint előtte. Hála a Kismamahangolónak végre sikerült belátnom és megértenem, hogy nem kevesebb, de több lettem azáltal, hogy egy apró kis testnek lehettem ideiglenesen az otthona és ez megér annyi gyengédséget, hogy jobban odafigyeljek magamra. Emellett bár mindig tudom, hogy a férjemre bármikor és bármiben számíthatok, ... bizony nagyon jó érzés volt végre nem kőkeménynek mutatni magam, hanem igenis hagyni, hogy a támaszom és néha már a mankóm legyen. Úgy érzem mindaz, amit a Kismamahangolók alkalmával tudatosan megéltem nagyon sokat fog segíteni a szülőszobában... el fogom tudni fogadni a férjem segítségét anélkül, hogy amiatt aggódnék, hogy a terhére leszek."

Réka

"A Kismamahangoló segített abban, hogy a zajló mindennapokban fókuszálni tudjak a várandósságomra és az általa felvetett kérdésekre, új helyzetekre, illetve a szorongásaimra és örömeimre is. Nagyon sok újdonság, figyelni- és megoldanivaló lép be az ember életébe a fogantatással, így a rengeteg jótanács és tennivaló mellett nehéz megtalálni a fókuszt és önmagunk belső folyamataira figyelni. Pedig nagyon megéri. Ebben segített a Kismamahangoló, megerősített és továbblendített a saját belső utamon."

Krisztina

"A Kismamahangoló aztán Kispapahangoló is lett egyben. Kétkedve mentem el, nem tudtam mire számítsak. Aztán alaposan kimozgattak a komfortzónámból és kezdtem egyre jobban érezni magam a bőrömben. Megtanultam, hogy figyelhetek oda magamra és a körülöttem lévőkre. Hogyan tudom kizárni a külvilágot és csak arra koncentrálni, ami vagy aki fontos a számomra. Feleségemmel közös gyermekünk nekem már a harmadik gyerkőc, de még "gyakorló" apaként is sokat adott nekem a Kismamahangoló. Leendő Apukák! Ne gondoljátok, hogy ez ciki. Higgyétek el, nekem is sokat segített ráhangolódni a babavárásra. Igen, ki kell lépned a komfortzónádból, de hidd el, megéri! Kedves Iza, köszönöm Neked ezt az élményt!"

Gábor

KAPCSOLÓDÓ BLOGBEJEGYZÉSEIM

A felkészülést segítő bejegyzések:

 • Kismama kérdések I. - a szülés előtti időszak - a várandósság mentális feladatai, készülés a változásra, megérkezés az anyaságba
 • Kismama kérdések II. - a szülésről - a szülés fizikai és lelki eseményeire való készülés
 • Kismama kérdések III. - a szülés utáni időszak - a gyermekágyas időszakról, amiről szülés előtt érdemes beszélni

Önismereti bejegyzések: