VÁRANDÓSOKNAK

AHOL BABA SZÜLETIK,

OTT ANYA SZÜLETIK,

OTT APA SZÜLETIK,

OTT CSALÁD SZÜLETIK.

„A terhességben két test van, egyik a másikban. Két ember él egy bőrben, mely felidézi a terhes nő saját régmúlt magzati életét anyja méhén belül. Miután életünk nagy részében arra törekszünk, hogy különálló, független lényekké váljunk, ... ez a testi kettősség nagyon rejtélyes dolog.”

Joan Raphael-Leff

Coachként, mentálhigiénés és gyermekágyas segítőként, kétgyerekes anyaként ösztönös hívást érzek arra, hogy az Élet kapuja körül (is) kínáljak támaszt. Úgy látom, hogy nagy szükség van rá a világban. Erről itt írok.

A várandósság és a gyermekágy körüli segítői szerepemet azért teszem minél több formában elérhetővé, hogy újabb, (újjá)születő anyákat segítsek közelebb saját belső világukhoz, s apákat segítsek közelebb az ebben az időszakban olyan gyakori változások megéléséhez. A békét, az elfogadást, a gyógyulást szeretném számukra lehetővé tenni. Hiszem, hogy ha itt meg tudnak érkezni, az életük más területén is meg tudják ugyanezt tenni, s megerősödve tudnak továbblépni ebből a sorsformáló krízis-időszakból.

KISMAMANAPLÓ

A Kismamanapló belső utazásra invitál. A kilenc hónap hamar elillan a kötelező vizsgálatok, a babakelengye vásárlása, a lakás átrendezése közben, és végül a baba is megérkezik. Ez a napló a várandóssággal kapcsolatos legfőbb lelki kérdéseken vezet végig. A válaszok keresése során nő a kismama tudatossága akár első, akár többedik baba érkezik. Bővebben

KISMAMAHANGOLÓ

A műhely a résztvevők szülői magabiztosságának megerősítését, testük jelzéseinek elfogadását, és a párok érzékelő- és jelzőrendszerének pontosítását szolgálja. Mint egy rituálé a szülésre való lelki készülésen túl hozzásegít ahhoz, hogy elbúcsúzz(atok) a jelen családi állapottól. Jöhetsz csoportos foglalkozásra vagy kérhettek privát páros felkészülést. Bővebben

"Kötelezővé tenném a Kismamanaplót minden túlhajszolt, dolgozó, a munkája iránt elkötelezett állapotos nőnek, illetve emellett nyilván minden kismamának ajánlom nagy szeretettel. Kedves Kismamák! Üljetek le, tegyetek félre mindent, felejtsétek el a határidős feladatokat néhány órára legyetek együtt a gondolataitokkal és a Babátokkal. Nem fogjátok megbánni, egy új világ, ami megnyílik a naplónak köszönhetően ;)" Szakálos Éva


"A Kismamahangoló egyik legfőbb értéke, hogy együttlétet, együttmozgást, együtt készülést tesz lehetővé, mélyítve a kapcsolati minőséget. Így hogy ketten vagyunk, ez egy másik szintje a készülésnek. Más szülésfelkészítőn információkat kapunk az állapotosságról, itt pedig a mozgás által juthatunk információhoz, hogy hogyan is vagyunk mi magunk ebben a más állapotban. Búcsúzkodás volt ez a gömb állapottól félúton a terápia és a mozgás között. Egy jól átgondolt program, egy jó coach, kontakt tánc! Csak ajánlani tudom." Dotty

MENTÁLHIGIÉNÉS SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

Ha szükséged van arra, hogy kibeszéld, elmondd, keress nyugodtan az esetleges elakadások vagy a szülésélmény feldolgozása érdekében, a kapcsolati nehézségek feloldása, a tudatosság növelése érdekében.

A találkozásunk során egyszerre hallgatlak mentálhigiénés segítőként ítéletek nélkül, teljes elfogadással és odafordulással, és egyszerre vagyok jelen coachként, és támogatlak erőforrásaid megtalálásában.

Konzultáció: 10.000 Ft/60 perc, 10.000 Ft/ 60 perc egyénileg, 14.000 Ft/ 90 perc párosan.


GYERMEKÁGYAS SEGÍTÉS

A baba megérkezése előtt kevés figyelmet kap a változások megélése, és a születéssel bekövetkező családi változásokra való felkészülés, holott a párkapcsolatok nagy részét kihívás elé állítja az átrendeződés. A várandósság második trimeszterének elejétől a tágabban értelmezett gyermekágy végéig ajánlom az alábbi csomagot.

Gyermekágy a családi békéért: 34.000 Ft, mely magában foglal 2x75 perces találkozót a babát váró párral, és egy 2 órás találkozást a tágabb családi körrel, ahova elhívhatod a (leendő) nagyszülőket, és a legközelebbi családtagokat.


A fenti módon kínálok támogatást a várandósság idején. A csomagokat kifejezetten az ebben az időszakban felmerülő igények szerint alakítottam ki. Két fő szempontot vettem figyelembe az árak meghatározásakor:

  • az általam nyújtott szolgáltatás minőségét, amelynek része a befektetett idő és energia, a számos területről bennem összeérő szaktudás. Része az is, ahogy egy várandós (pár) a lelkembe kerül, és hangolódom rá(juk), valamint a továbbképződésem költsége.
  • a várandós( pár)ok idővel előrehaladóan szűkülő pénztárcáját, ami arra késztetett, hogy elérhető, kedvező árakat kínáljak, ami mégis kifejezi a nyújtott szolgáltatás értékét - akkor is, amikor mérlegelnek, hogy egy újabb terméket vásároljanak az újszülött majdani vélt igényei alapján, vagy a lelki előkészülésbe fektessenek be.

KAPCSOLÓDÓ BLOGBEJEGYZÉSEIM

A felkészülést segítő bejegyzések:

  • Kismama kérdések I. - a szülés előtti időszak - a várandósság mentális feladatai, készülés a változásra, megérkezés az anyaságba
  • Kismama kérdések II. - a szülésről - a szülés fizikai és lelki eseményeire való készülés
  • Kismama kérdések III. - a szülés utáni időszak - a gyermekágyas időszakról, amiről szülés előtt érdemes beszélni

Önismereti bejegyzések: