Van Gogh, Cézanne, Matisse, Hodler és az avantgarde

Cézanne, Matisse, Hodler és az avantgarde - MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ KÍSÉRETÉBEN

2020. február 29. (szombat) - a csoport megtelt

Új időpontot tervezünk a látogatásra a kialakult helyzetben egyeztetve az intézményekkel a tárlatlátogatásokról.

Könnyed hangvételű, szakértő vezetéssel tekintjük meg az osztrák fővárosban látható két legfőbb tavaszi időszaki kiállítást.

Mi volt az az erő, amely a 19. század második felében életre hívta az első modern művészeti irányzatot, az impresszionizmust? Hogyan vezetett el a következő évtizedekben az avant-garde lázadó szellemiségéhez? Hol cseréltek eszmét a művészek képzőművészetről, építészetről, irodalomról, táncról és zenéről?

Többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az Albertina kiállításán, amely Arthur és Hedy Hahnloser-Bühler 1905 és 1936 között létrehozott magángyűjteményét mutatja be. A házaspár olyan művész-barátaiktól kapott vagy vásárolt festményeket, mint Pierre Bonnard, Ferdinand Hodler, Henri Matisse.

A Belvedere Into The Night című tárlatán pedig feltárulnak előttünk a kor éjszakai klubjainak, kávézóinak és bárjainak vibráló atmoszférája, ahol olyan művészek találkoztak, mint Hans Arp, Sophie Taeuber-Arp, Otto Dix, Theo van Doesburg, vagy Oskar Kokoschka.

A program (a programváltozás jogát fenntartjuk):

  • Utazás Bécsbe vonattal (6:40-es indulás)
  • 10:00-11:30 Tárlatvezetés a Cézanne, Matisse, Hodler kiállításon
  • 11:30-15:00 Szabadidő
  • 15:00-16:30 Tárlatvezetés az Into The Night kiállításon
  • 16:30-tól Szabadidő
  • Utazás Budapestre vonattal (17:40-20:19 vagy 18:40-21:19)

A szakértő: Albrecht Zsófia, aki a művészettörténet mellett cseh nyelv és irodalom, valamint magyar nyelv és irodalom szakot végzett; jelenleg az MTA Művészeti Gyűjteményben gyűjteménykezelő-művészettörténész, továbbá a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógus-tárlatvezető munkatársa, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium óraadó tanára.

Részvételi díj csak a programokon: 18.600 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

Részvételi díj utazási szolgáltatással: 37.900 Ft, amely magában foglalja az alábbiakat: az oda-vissza utat vonattal, egynapos helyi tömegközlekedési jegyet, belépőjegyeket a programban szereplő kiállításokra, az exkluzív magyar nyelvű tárlatvezetéseket, whisper készüléket (hogy a tárlatvezető hangja biztosan eljusson Önhöz).

Jelentkezés: A létszám limitált. Az első 30 jelentkező tud résztvenni az utazáson. A csoport min. 15 fő részvételével indul. Jelentkezni az alábbi linkre kattintva a kért adatok megadásával.

Nem Budapestről indul? Ha Tatabányán, vagy Győrben szállna fel, az alábbi jelentkezési lapon jelezze, s mi készségesen megoldjuk.

További információ: izabella.csordas@belsohajtoerok.hu

Képek: Theophile-Alexandre Steinlen: Reouverture du Cabaret du Chat Noir, 1896, ©Victoria and Albert Museum, LondonVincent van Gogh: Le Café de nuit à Arles, 1888 (Hahnloser/Jaeggli Stiftung, Villa Flora, Winterthur) Foto: Reto Pedrini, Zürich
AZ UTAZÁS SZERVEZÉSE BELSŐ HAJTÓERŐK – OTP TRAVEL KFT. KOOPRODUKCIÓ MERT UTAZNI ÉLMÉNY!

Amennyiben szeretne értesíts kapni a soron következő ÉLMÉNY-TÚRÁKRÓL, iratkozzon fel a hírlevélre.